Вчора, 16 грудня, на запрошення Мінрегіону відбулася консультативна зустріч за участі заступника міністра розвитку громад та територій В.Негоди, народних депутатів України підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, представників всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертів. Народних депутатів від Закарпаття.
Участь у даному заході також прийняла делегація із Закарпатської області.Закарпатську облдержадміністрацію представляли перший заступник голови ОДА О.Гетманенко та начальник управління містобудування та архітектури-головний архітектор області М. Пігуляк, який презентував перспективний план довівши до присутніх бачення облдержадміністрації щодо кількості проектних ОТГ та їх фінансової спроможності.
Після цієї доповіді розпочалося обговорення проблемних восьми ОТГ які Мінрегіон пропонував вилучити із загальної кількості ( 60 ОТГ).
Після тривалого обговорення та конструктивного захисту членами делегації, Мінрегіон погодився із поданням Закарпатської ОДА на КМУ про затвердження перспективного плану формування територій громад Закарпатської області на 60 ОТГ.
Очікуємо, що 22 грудня КМУ затвердить наш перспективний план, який покриє 100 відсотків території області.

Вітаю всіх причетних до тривалого процесу розроблення цього плану, а також безпосередніх виконавців цієї маштабної роботи – працівників управління містобудування та архітектури ОДА.
Щиро вітаю з перемогою. УРА !!!

З повагою, головний архітектор області – М.Пігуляк